hegesmartkarbo.com
smartkarbo, hvorfor?
Categories: Uncategorized

div.blogg knekkebrød 556

Man kan jo nesten bli litt sprø av alle disse kostholdsfilosofiene.
lavkarbo-lavkalori, smartkarbo,grovkarbo, 5:2-dietten,+++++
Jeg kunne fortsatt i det uendelige å remse opp alle disse ulike diettene , noe jeg ikke skal gjøre.
Jeg har tidligere prøvd ut det meste…men da jeg leste litt om smartkarbo i 2012 og etterhvert prøvde ut dette, ja,da var det som om alle brikkene falt på plass for min del.
Men, hva er det som er så bra med akkurat smartkarbo?

jo, det er et kosthold man kan leve med over tid, det er ikke så ekstremt som mange andre kosthold, hvor man fgår en lang liste med nei-mat.
her går det jo ut på at man skal spise slik at man klarer å holde et stabilt blodsukker og slippe unna oksehunger.
Jeg mener at dette kostholdet er noe man kan ha resten av livet,og det er lett i forhold til resten av familien, om det er slik at de sverger til høykarbo med mengder av brød, ris ,pasta osv…
Smartkarbo har også mange helse-effekter, hvor mange personer med diverse livsstilsykdommer som f.eks diabetes har blitt friske etter omlegging av kosthold.
Jeg personlig har IBS ( irritabel tarm syndrom) som er en tilstand som over 1 million nordmenn sliter med, i større eller mindre grad.
Har man IBS er kostholdet kjempe-viktig. Man blir ikke frisk av IBS, men man kan bli tilnærmet symptomfri ved å legge om kostholdet.
Dette kostholdet er fritt for sukker og tilnærmet fritt for gluten, det kan lett lages laktosefritt, og på grunn av disse tingene er det jo også et kosthold som passer for utrolig mange mennesker.
På grunn av min IBS blir jeg syk av sukker,stivelse og laktose og gluten.

Smartkarbo er med andre ord et kosthold som passer de fleste mennesker, uavhengig om man trenger å gå ned i vekt eller ei.

Hvor mye karbo man skal ha pr.dag er det heller ingen fasit på,da dette er individuelt. man må prøve og feile litt.
man merker fort om man spiser for mye karbo, eller feil type karbo, i form av at man får sukkertrang.

Er man ny på smartkarbo, er mitt beste råd at man kutter ut vanlig brød, pasta,potet og ris.
karbohydrater fra grønnsaker er gode karbohydrater og de vil vi jo gjerne ha.

Dette innlegget blir både langt og rotete, fordi jeg gjerne vil fortelle mest mulig om smartkarbo, men får vel moderere meg litt.

jeg vil legge ut noen frokost- og lunsj-forslag i løpet av morgendagen, og er det noe DU lurer på i forhold til smartkarbo, så ikke nøl med å sende meg en mail på : hegesmartkarbo@gmail.com eller om du heller vil sende et spørsmål på facebooksiden: hegesmartkarbo, så er du også hjertelig velkommen til å gjøre det. husk, det finnes ikeee dumme spørsmål, bare dumme svar.

Leave a Reply