hegesmartkarbo.com
Knallgo’ kremet linsesuppe med kylling
Categories: suppe

Fikk plutselig lyst til å lage en suppe her om dagen, og etter å ha” komponert” litt i hodet i løpet av dagen,så  ble denne suppe-oppskriften til.

Jeg ble meget fornøyd med resultatet, for denne suppen ble særdeles velsmakende. så denne suppen kommer til å bli en gjenganger her i huset.

dette er ingrediensene du trenger til suppen,
som gir 5-6 porsjoner(dvs nok til ca 3 personer)

2 store kyllingfileter, eller 3 små.
2 liter vann
2 gulerøtter
2 store løk
40 g sellerirot
2 ss rapsolje
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiserte tomater
1 boks hermetiserte røde linser
1/2 ts paprikapulver
1/4 ts india tandoori krydder
1 laubærblad
2 ss sweetchilisaus
1 dl matfløte

start med å vaske,skrelle og kutte grønnsaker.
hvitløken finhakkes. 1 løk skjæres i strimler og 1 løk skjæres bare i store biter,den skal brukes til kraft. gulerøttene og selleriroten skjæres i store biter,disse skal også brukes til kraften.
kok opp vann med gulerøttene,selleriroten og 1 løk.(dette blir kraften til suppen)
Når vannet koker så legger du kyllingfiletene oppi vannet,skrur ned platen og lar disse trekke i ca 10min ved kokepunktet.
Ta så kyllingfileten opp av vannet og kutt kyllingfiletene i terninger. Ta vare på vannet,og sil den. 1 liter av dette brukes til kraft til suppen.

varm oljen i en middels stor kasserolle(min.3 liters kasserolle) og tilsett løken som er kuttet i strimler, la denne surre seg mk og blank, etter ca 3 min tilsetter du hvitløken, og lar dette surre seg noen minutter. ca 5min.
linsesuppe++jan-13 002
Kjør de hermetiserte tomatene raskt med en stavmikser,til en jevn,fin masse. tilsett så dette i kasserollen med løk og hvitløk.
hell over 1 liter silt kraft og 1 laubærblad. la dette få et oppkok.
tilsett de røde linsene(skyll disse først) og kyllingfiletene, og la dette småputre i min.25min. smak til med sweet chilisaus og krydderet. til slutt tilsetter du matfløten, og suppen er klar til servering.
NB! husk å ta ut laubærbladet før servering. denne oppskriften kan godt dobles da suppen er meget god…så har du suppe som raskt varmes opp igjen :))))

linsesuppe++jan-13 009

 

Leave a Reply